Prințesa

 

Azi mi-am dat seama că de ceva vreme n-am mai scris nimic despre Prințesa mea.Iar lucrurile între noi au evoluat mult.

Domnișoara a căpătat încredere în ea, și-a dat seama că EU îi cam tolerez toate tâmpeniile, așa că la fel ca într-o relație când toate lucrurile sunt bune si frumoase la început încât îți spui că a dat norocul peste tine, că efectiv ai găsit acul în carul cu fân și ai găsit pisica aia cuminte, iubitoare, care nu strică nimic în casă și mănancă orice îi alegi tu.Surpriză.Azi mâine avem un an de când împărțim aceiași casă și făcând un recensământ al celor întâmplate constat că nimic din comportamentul pe care îl admiram la început nu se mai potrivește cu realitatea actuală.

Să începem cu mâncarea.S-a cam plictisit de bobițele de la Royal și pentru că știam cât de important e să și ronțăie ceva, i-am luat alte 3 sortimente, doar, doar se va găsi ceva pe placul ei.Greu de satisfăcut!Le mănâncă așa cu o scârbă, de zici ca i-am luat cea mai nasolă mâncare.Și, nu e deloc așa!

Cât despre mâncarea umedă…avea un singur fel care îi placea și care acum nu știu din ce motive nu se mai găsește, așa că din nou se pare că-i ofer satisfacție minimă.

A cui e vina?A mea bineînțeles.I-am pus totul la discreție, iar ea  a încept să aibă fițe.Fix ca o femeie din aia care primește tot ce și-a dorit, iar de prea mult bine începe să facă scandal că s-a plictisit.Cred că ar trebui să o înfometez vreo 2-3 zile ca să învețe din nou să aprecieze o mâncare de calitate.

Să continuăm cu somnul meu liniștit din patul meu.Între timp, patul meu a devenit și patul ei.Efectiv ocupă jumătate de pat și nu reușesc s-o împing într-un colț nici cu slujbe.Pur și simplu, ea vrea acolo și gata.Cel mai nasol e când se lipește de partea stângă, partea mea preferată și uită să se dezlipească atunci când vine ora somnului pentru mine.Așa că pentru  mine cel mai bine e spre dimineață când EA sătulă de atâta somn începe să reacționeze când mai scap câte un picior.

Mi-e greu să înțeleg ce-i cu răsfățul ăsta pe capul ei.Până acum 3 luni dormea liniștită în patul ei, în păturica ei și nu deranja pe nimeni.Te pomenești că asta mică mi-a pus gând rău.Cum să-i explic eu unui potențial iubit că mândra mea doarme în pat cu mine.

Sper să nu capete apucături de câine și să înceapă să muște când nu-i convine ceva că nu știu ce mă fac.

Și nu e suficient că e fițoasă cu mâncarea și  că mi-a pus stăpânire pe jumătate de pat.A învățat să devină vocală.Credeam că ea nu se pricepe la asta, dar acum când vrea ceva începe să facă scandal  și nu se lasă până nu mă innebunește , iar eu slabă de înger cedez.

Și pe lângă mieunat a mai învățat ceva nou ce pe mine mă enervează maxim.A început să distrugă lucrurile din casă.În primele luni a distrus doar scaunul meu de birou.Dar a fost ok.Nu m-am supărat.Așa că eu m-am gândit să am grijă de gheruțele ei și pe lângă jucăriile ei de ascuțit și de care nu se atinge nici s-o pici cu ceară, am mai cumpărat un covor din cânepă în living pentru amândouă.

Surpriză?!S-a plictisit și de ăsta așa că-n timp ce au reușesc să adorm sau când sunt plecată la munca, Prințesa mea și-a găsit o nouă distracție.Știți că atât canapelele cât și fotoliile pe dedesupt au un fel de material.Ei bine, Prințesa mea nu s-a lăsat până când n-a făcut niște găuri imense pe dedesupt.Partea bună este că momentan doar dacă te uiți cu atenție poți remarca cât de smotocite sunt pe dedesupt.Stau și mă întreb, oare ce naiba mai urmează?!

Am amenințat-o că dacă nu-și vede de treaba ei o fac pachet și -o trimit la țară de unde a venit.Știți ce făcea în timp ce eu îi ziceam asta?Se întindea tacticoasă pe spate și cu laba din față se agața de una din găurile făcute zilele trecute.N-o interesa ce voiam eu, ci doar ce voia ea.Nu îi era frică de nimic.Ea voia să stea să mai lărgească una din găurile făcute recent și atât.

Așa că a trecut un an.Casa mea a devenit casa ei,patul meu a devenit patul ei, etc.Până și căpșunile mele parfumate au devenit ale ei.Adică, sâmbătă am fost la piață și mi-am cumpărat niște căpșuni aboslut bestiale.Le-am pus în bol pe blatul din bucătărie și până să mă schimb eu zâna mea era pe jumătate băgată în ele, mozolită toată.Nu le-a mâncat.Pur și simplu s-a frecat de ele până când și-a lăsat acolo jumătate de blană.Am innebunit.Dar când am văzut cât de fericită era, mi-au trecut nervii pe ea.

Cam astea sunt noutățiile după aproape un an de locuit împreună.Mă scoate din minți când văd ce răsfățată a devenit, dar când mă privește cu ochii aia mari și verzi și vine în brațe să-mi facă masaj mă topesc toată și uit în ce mică distrugătoare s-a transformat.

Dacă regret că am păstrat-o?NUUUU!Ceea ce te face să simți compensează toate prostiile făcute, așa că dacă nu aveți încă o pisică, poate e momentul să salvați viața uneia.Sunt atâtea pisicuțe care abia așteapă să vă iubească și să fie iubite.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *