Mulțumesc

Mă cufund în fascinația relațiilor umane, încercând să dezvălui tainele subtile ale Universului. Parcă prin farmec, ne aduce în cale exact acei oameni care, cu fiecare pas pe care îl facem împreună, trezesc în noi părți ce necesită vindecare, creștere sau conștientizare. E o lecție pe care o predă viața, iar noi suntem elevii ei dedicați.

Îmi amintesc cuvintele mamei fostului meu iubit, acea observație subtilă și, totodată, revelatoare: „Voi doi n-aveți nimic în comun, nu știu cum de sunteți împreună.” Și, într-adevăr, timpul petrecut împreună, deși lung, a fost o călătorie prin spații vibrante și auriu însoțite de tăceri ciudate și cântece incompatibile. Eu eram îndrăgostită de romantism, iar el de ritmurile electronice. Dar am făcut compromisuri, iar melodia noastră a început să danseze pe acorduri noi, chiar și în locuri neașteptate, cum ar fi festivaluri la care niciunul dintre noi nu ar fi visat să ajungă.

Eu, observatoarea tăcută, el, zâmbetul care umplea camera. Aveam vise mari și răbdare, iar el aducea imediat o doză de entuziasm molipsitor. Așa m-am îndrăgostit de el, într-o zi de septembrie, când l-am văzut în mijlocul prietenilor, fiind sufletul petrecerii. Doar mai târziu am descoperit că acea mască a veseliei era, de fapt, un scut fragil pentru a ascunde vremurile grele.

Am dorit să-i fiu femeia, dar am reușit, în schimb, să-i ating cordurile copilăriei. Eu înțelesesem asta și am încercat să-i deschid ochii către importanța echilibrului familial în relația noastră, dar mereu ne-am ciocnit de un zid înalt.

De ce am rămas împreună atâta timp, deși logic ar fi fost să ne despărțim la scurt timp după ce ne-am întâlnit? Pentru că există acele legături karmice care ne oferă șansa să ne conștientizăm aspectele pe care trebuie să le rezolvăm. Nimeni nu poate rupe astfel de legături. Ele se vor sfârși atunci când vom învăța ceea ce avem de învățat.

Până acum, credeam că relația care te marchează ca femeie este aceea în care îți dăruiești inima primului bărbat. Dar acum știu că cele mai importante relații sunt cele în care începi să te descoperi pe tine, în care înveți iubirea de sine și respectul în relație.

Indiferent de gen, este dificil să nu fii văzut de către partenerul tău. Dar, dacă ești norocos, te vei simți acceptat și iubit chiar și după ce îți arăți vulnerabilitatea și rănile. Această încredere vine din conștientizarea propriei tale valori și a modului în care vrei să fii văzut în lume.

Într-o relație autentică, partenerul tău te va accepta și te va iubi chiar și atunci când îi arăți întunericul din tine. Dar pentru asta, trebuie să fii dispus să fii vulnerabil, să te accepți pe tine și să-ți vindeci propriile răni. Iar partenerul nu vine să-ți repare, ci să-ți fie alături în călătoria ta spre vindecare.

Așadar, închei cu mulțumiri și cu o doză de iubire pentru cei care m-au însoțit pe acest drum de autodescoperire și de învățare a iubirii.

„Iubirea este soluţia supremă la toate conflictele lumii!” Dumitru Constantin Dulcan.

Și ca să las o ușă deschisă … cel mai mare beneficiu în viața unui om este un alt om; cel mai mare rău în viața unui om este un alt om. Frumosul urât si Urâțenia frumoslui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *