Limbajul iubirii

 

De câte ori nu vi s-a întâmplat sa citiți o  carte, să înțelegeți mesajul cel puțin la nivel teoretic, dar să nu reușiți să puneți în practică ceea ce părea evident.

Până astăzi, aveam impresia  că am înțeles cum e asta cu limbajul iubirii și că mă pricep cât de cât să simt iubirea celor din jur.

Vreți să fiu sinceră cu voi?!N-am înțeles nimic.Eram repetentă și abia azi am trecut corijența la acest examen al vieții.Și mi-au trebuit fix 44 de ani.E mult, e puțin?Dacă am înțelege cu adevărat că fiecare dintre noi, are un alt limbaj prin care își manifestă iubirea, n-ar mai fi atâtea drame în unele cupluri, în relația cu părinții sau prietenii și nu ne-am mai simți neiubiți.Doar că uneori, uităm să vedem dincolo de noi, și ne afundăm în confuzie, doar pentru că nu vrem să acceptăm un alt limbaj al iubirii diferit de al nostru.Și-o să vă dau un exemplu care îmi vine acum în minte.Aveam 24 de ani, ajunsesem să locuiesc undeva în sudul Spaniei, într-un oraș cu accent marocan numit Algeciras.Mă simțeam singură pentru că în acel moment nu cunoșteam limba și nu aveam prieteni.La un moment dat am auzit vorbindu-se limba română.M-am dus direct la cele două femei pentru că vorbeau limba cunoscută mie.Așa și cu limbajul iubirii.Cunoaștem doar acel limbaj familiar, iar pe restul le învățăm prin intermediul oamenilor cu care intrăm în contact.Așa că dacă X vorbește un limbaj diferit de al tău, nu-l mai taxa că nu te simți iubit.Încetează să-l mai pedepsești și acceptă-l așa cum e.

Și-mi vin în minte câteva exemple pe care o să le exprim tocmai pentru a înțelege mai ușor ceea ce vreau să spun.

Mie întotdeauna mi-au plăcut cuvintele frumoase de iubire,apoi îmbrățisările, pupicii,etc.Pentru că din partea mamei nu am simțit asta, mi s-a părut că e rece cu mine, că nu-i pasă, etc.Dar am uitat să văd cum își manifesta EA  de fapt iubirea.Prin servicii!Acum mi-am adus aminte că de multe ori când se întorcea de la muncă mereu îmi aducea câte ceva dulce.Știa că îmi plac dulciurile, așa că de cele mai multe ori avea în poșeta ei ceva delicios.Și nu era o obligație! Era doar un alt mod de a iubi!

Acum, ca adult, a continuat să manifeste același limbaj al iubirii.Să-mi gătească mâncărurile pe care le vreau eu, atât mie, cât și prietenilor mei, fără să aibă nimic de obiectat.Pur și simplu din iubire!Doar că eu neștiind nimic despre acest tip de limbaj, nu l-am înțeles ca și limbaj al iubirii.

Mi s-a întâmplat și-n relația cu partenerul meu să-i reproșez că nu mă simt iubită, apreciată în relație doar pentru că el nu vorbea limbajul meu.Și da, am ajuns chiar  să ne despărțim din cauza asta.Pentru că niciunul nu se simțea iubit acolo, deși culmea fiecare iubea maxim în relația asta.

Așa că, înainte de a lua decizii pripite, puneți-vă în papucii celuilat și observați ce face el pentru voi?Oare, nu cumva ceea ce vă oferă e tot o formă de iubire?Iubire exprimată altfel!

N-am conștientizat absolut nimic.A trecut toata informația printr-o sită cu găurele mari și odată cu apa s-a scurs și ceea ce trebuia să rămână.Uneori, e nevoie de multe încercări până să înțelegi despre ce este vorba.Dar și când reușești să înțelegi adânc, sufletul ți se umple de bucurie!

Este foarte importantă relația pe care noi o dezvoltăm față de cei care ne dau viață, dar mai ales față de mama.Până la urma EA este cea care decide să se pună la dispoziția noastră.CUM?Prin simplu fapt că alege să ne pună pe noi mai presus de EA,că alege să păstreze sarcina, că alege să-ți pună corpul la dispoziție pentru următoarele 9 luni, doar pentru ca noi să ieșim la lumină.

Dacă te-ai aplecat asupra rândurilor așternute, te-aș provoca să identifici o IUBIRE într-un alt registru decât al codului tău și pe care cei din jurul tău ți-o oferă. Și mai apoi, să nu o respingi doar pentru că Tu Nu Înțelegi Așa Iubirea!

Ceea ce este diferit nu este și rău!

Vă doresc sa simțiți iubirea și sa o dați mai departe, ca într-un joc telefonul fără fir. Va îmbrățișez.

One thought on “Limbajul iubirii

  1. Extrem de interesant punct de vedere… doar ca din păcate, poate din fericire , oamenii au nevoie sa simtă ca sunt iubiți. Nu vor sa identifice iubirea, vor sa o simtă. Ar fi multe de spus, argumentat … Oricum de când te am “descoperit ” îți citesc blogul și îmi place mult modul tau de exprimare , felul în care îți scrii trăirile, sentimentele. Frumos! Bravo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *