Dincolo de aparențe

Unii dintre noi au devenit sclavii măștilor. Anumite măști se lipesc de ei atât de bine, încât ajung și ei să creadă că sunt cine pretind că sunt.

Alții, după o vreme, lasă la o parte masca pe care și-au pus-o la primele întâlniri cu tine, iar tu te trezești față în față cu un necunoscut.

I-am spus prietenei mele, că eu dacă aș fi în locul ei, mi-aș lua catrafusele și-aș pleca, dar nu înainte de a clarifica niște lucruri.

Era atât de fericită acum două luni când l-a cunoscut, încât chiar și eu cu doza mea de scepticism acumulată după ultimele relații, începusem să cred și să mă bucur de norocul ei.

Doar că, în naivitatea noastră de copii, dăm la o parte raționalul și ne lăsăm duși doar de realitatea țesută fir cu fir de mintea noastră.

Când ești pregătit să intri într-o relație? Ce așteptări ai de la relația respectivă?Care e rolul partenerului în această ecuație? Dacă partenerul tău trebuie să umple niște nevoi, aia nu mai e sub nicio formă o relație sănătoasă.

Ideal ar fi să știi care sunt motivele pentru care partenerul tău alege să înceapă o relație cu tine. De ce cu tine și nu cu alta?Nu ești singura femeie din Univers. Sunt o gramadă de alte femei la fel de mișto sau de ce nu, mai mișto decât tine. Și totuși, el crede că ești tu. Sau nu.

Îmi plăcea cum începeau relațiile în copilărie. Ne dădeam timp să ne cunoaștem, să ne dăm seama de ce el și nu celălalt.

În viața de adult, cu mult prea multă ușurință, ne aruncăm în relații ce încep ca-n povești, dar se termină dezastros pentru că am sărit etapele de cunoaștere.

Acum, după prima întâlnire sau a doua, ar vrea să-ți sară-n așternuturi, iar dacă  i se pare comfortabil, mult prea ușor să-și facă loc în dulapurile tale, în spațiul tău. E valabilă și vice-versa, ca în schița “Două lozuri” unde doar unul este “Domnul Lefterescu”, lefter de dragoste în cazul de față.

STOP. Acest gen de comportament în care ne grăbim de frică să nu pierdem trenul, se consumă repede. Și cum ziceam în alte postări, s-ar putea ca sexul, după o anumită vârstă, să nu te mai ajute. Și atunci, dacă ai sărit etapele de cunoaștere sau nu ai pus prea mult preț pe cum se simte celălalt în relația voastră, cel sau cea aleasă să se plictisească și să plece. E important cum îi facem pe cei dragi să se simtă în relația cu noi.

Îi spuneam unei prietene dragi faptul că acum privesc totul altfel. Și faptul că știu și-mi asum că nu mai vreau copii, mă ajută să dau foarte multă claritate planurilor mele de viitor. Din dorința nebună de a avea o familie, m-am aruncat cu capul înainte fără să gândesc prea mult.

Relațiile trebuie să înceapă altfel. Trebuie să ne dăm suficient timp pentru a ne cunoaște. Cât timp? Nu știu. Fiecare cât consideră. Dar, înainte de a-l prezenta pe x ca fiind iubitul meu, aș vrea să-l cunosc întâi ca om, copil (dacă îi mai trăiesc părinții), frate, prieten, tată (dacă e cazul) și abia după aceea să văd dacă mi-l doresc ca iubit.

Sunt sigură că unele dintre prietenele mele s-ar amuza și m-ar tachina că-n felul ăsta o să rămân singură. Dar,hai să fim serioși, mulți dintre noi am experimentat singurătatea în doi. Iar aia chiar că e dureroasă ca naiba. Și e greu de ieșit din ea.

Iar eu nu sunt singură. Stau cu mine și cu Prințesa. A căpătat mâța asta noi obiceiuri. În fiecare dimineață, fix la ora 5, se așează pe perna mea ca să dormim împreună ultimele 2-3 ore. Și e așa de bine.

Și e mare povestioare. Cu greu reușesc s-o fac să tacă din gură. De cele mai multe ori cu recompense. Așa se justifică kilogramul pe care l-a pus. Dar nu-i stă rău deloc. Arată și ea a pisică sănătoasă.

Mă mai gândeam acum la o situație. Atunci când decidem să ne schimbăm jobul, de exemplu când trecem dintr-o multinațională în alta punem atâtea întrebări.

În primul rând dăm o căutare pe google ca să aflăm tot ce internetul ne poate oferi la prima strigare. Dar nu ne oprim aici. Căutam un prieten sau un prieten al unui prieten care lucrează acolo, poate chiar 2. Iar lista de întrebări este extrem de lungă pentru că nimeni nu vrea să dea ”vrabia din mână pe cioara de pe gard”. Și comparăm răspunsurile primite cu valorile și credințele noastre pentru că nu totul se rezumă la bani.

Este important șeful direct, pentru că el poate să-ți facă viața un rai sau un iad. Și tot așa.

Prin extrapolare, așa ar trebui să facem și cu alegerea unui partener de viață. ”Nu tot ce zboară se mănâncă”.

Haideți să căutam dincolo de aparențe!

One thought on “Dincolo de aparențe

  1. Fascinant articolul tău!
    Subscriu total la ceea ai împărtășit.
    Te mai aștept și cu alte povesti de viata.🥰

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *