Primul pas pentru a iubi necondiționat

Tina Balerina îmi spunea într-una din interacțiunile noastre săptămânale, că “iubirea adevărată nu are grad de comparație”. Da! iubirea necondiționată, am adăugat.

Cu mâna pe inimă, vă recunosc că, singura ființă pe care am știut s-o iubesc necondiționat a fost  Prințesa mea. Cu siguranță cele care ați adus pe lume rodul iubirii voastre, înțelegeți mult mai bine decât mine acest sentiment.

Și acum mă întreb de ce, în relația cu partenerul de viață, nu reușim să experimentăm același sentiment de dăruire, de iubire totală, de dizolvare completă a ego-ului.

În cazul meu cu Prințesa, parcă nici nu mai contează ca superbul meu fotoliu galben a devenit cea mai bună ascunzătoare pentru ea. E atât de fericită când se întinde ca un elastic ca să pătrundă în gaura făcuta dedesuptul lui, încât nici nu mai contează că a costat o avere. E fericită și asta e tot ce contează!

De ce lăsăm EGO-ul să fie mai puternic decât sentimentul nostru? DE ce nu conștientizăm că prin ego suntem controlați și manipulați, și nu facem altceva decât să ne autodistrugem atât emoțional cât și fizic? Dacă nu v-a trecut niciodată pe la urechi autorul Jackues Martel „ Cauza subtilă a îmbolnăvirilor” , poate n-ar fi rău să aruncați un ochi asupra ei.

Poate conștientizați,  ca și mine, că de fapt noi ne autodistrugem acest corp. Cum? Prin lipsa iubirii față de noi și cei din jur. Apoi, mai putem adăuga calitatea apei, mâncării și mișcarea. Dar acesta este un subiect pentru o altă poveste.

Adaug o paranteză legată de mâncare și iubire. Tata are o plăcere în a crește animale la țară. Este foarte fericit când îmi povește de familia lui de rățuște care îl urmează pretutindeni prin grădină. Și l-am întrebat atunci “ dacă le iubești atât de mult, cum poți apoi să le tai și să le mănânci?”N-am primit un răspuns doar niște bolboroseli fără valoare.

Oare lipsa iubirii necondiționate nu pleacă de la faptul că noi nu am învățat, în primul rând, să ne iubim necondiționat pe noi înșine?

Nu-mi spuneți că voi n-ați avut dialoguri de genul “dacă mai slăbești 5 kilograme o să fii frumoasă „ sau ceva mai greu, cu implicații asupra stilului de viață ”dacă o să-ți cumperi apartamentul ăla în cartierul ăla din nordul capitalei o să fii fericită”. Nu, zău!?

Și ca să exemplific, referitor la slăbit …îmi zicea o prietenă “Bia, la întâlnirea cu el arătam țiplă. Iar el nici nu s-a uitat la mine!” Și credeți-mă pe cuvânt, femeia asta e superbă!

Așa că, primul pas pentru a învăța să ne iubim necondiționat partenerul/partenera e să ne antrenăm intens să ne iubim întâi necondiționat pe noi.

De acum, gândindu-mă la fiecare dintre voi, cei care v-ați oprit din ceea ce făceați ca să-mi citiți scrierea, mă uit în oglindă cu blândețe și-mi repet zâmbind privindu-mă adânc în ochi

  • “Mă Iubesc și Mă Accept AȘA CUM SUNT ACUM”. Vă provoc, până data viitoare și pe voi la acest ÎNCEPUT!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *