Un nou început

La prima strigare, când începi să ai grijă de tine, să te pui pe primul plan, să faci o curățenie a emoțiilor și-a trăirilor tale, constați că rămâi SINGUR. Aproape singur.

Până acum, de cele mai multe ori, am trăit făcându-le pe plac celor din jur și, ca și mulți alții, am conștientizat și cauza. TIPARE.

Tipare din copilărie în care eram premiați dacă făceam fix ceea ce-și doreau părinții. Și, nu mi-e rușine să recunosc că am excelat la acest capitol, deși n-a fost ușor, dar am fost MOTIVATĂ. Eram doi copii, eram cea mai mică și trebuia să urmez exemplul surorii mele (bună la învățătură), care nu prea ieșea din casă pentru că alegea o carte în locul unei ture cu bicicleta așa cum făceam eu. Reversul medaliei acestui comportament, PILOT AUTOMAT. Atât de bine s-a întipărit în mine acest tipar. Recent am învățat să spun nu, să spun cum mă face să ma simt un anumit tip de comportament din partea celorlalți.

Ce pierzi? Pe rând, începi să pierzi din prieteni vechi care nu mai regăsesc ființa aia veșnic deschisă și săritoare să le rezolve problemele fără ca ei să le ceară acest lucru.

Ce câștigi? Începi să ai mai mult timp pentru tine! Impact direct AUTOANALIZA. Identifici tipare vechi sau/și creezi noi tipare.

Cine sunt și care este rolul meu aici? Poate unora le-ar fi simplu să răspundă, dar dacă existența noastră este mai mult de atât, dacă venim să experimentăm mai multe vieți până a ajunge să înțelegem cine suntem? Oare tocmai cunoașterea de sine ne face pe mulți dintre noi să evităm să facem acest proces retrospectiv, sau oare această negare nu face decât să păstreze deschis acest ciclu prelungit al reîncarnărilor? OARE. Să găsești adevărul, sau măcar să te apropii de el când piața abundă în informații contradictorii este însăși o PROVOCARE.

Din acest  moment totul se schimbă. Pentru că nu vei CONTINUA să ai lângă tine oameni fără consistență, oameni fără valori morale, oameni răutăcioși, oameni care își exersează invidia în relațiile cu alții sau chiar cu tine. Pur și simplu. VIAȚA devine una reala si nu una construita si promovată online. MORE ON LIVE than ONLINE.

Dacă am putea să conștientizăm că ne naștem și murim singuri poate că n-ar mai exista atâta suferință atunci când cineva dispare din viața noastră. Ar rămâne bucuria amintirilor ce nu pot fi șterse. Orice om e doar un personaj din decorul fiecărei vieți pe traseul de la A la B. TRECEREA însă poate lăsa urme, construiești sau nu, sau distrugi.

Iar ca recompensă a acestui proces de conștientizare, în jurul tău încep să apară oameni noi, cu vibrații înalte în care discuțiile nu se mai rezumă la ce rochie ți-ai mai cumpărat astăzi sau ce parfum fancy cu nume greu de pronunțat ți-ai mai luat. Ci la întrebări mai profunde despre sensul vieții, despre cunoaștere, despre tot ceea ce este viața simplă, dar AUTENTICĂ.

ELIBERAREA de obiceiuri adânc înrădăcinate în credința noastră colectivă este o călătorie cu urcușuri și coborâșuri.  M-a urmărit toată viața dorința de a-i ajuta pe ceilalți. Nu mă înțelegeți greșit! Nu e nimic rău în a ajuta, dar e important sa facem asta doar când ți se cere. Oamenii nu apreciază binele pe care nu l-au cerut și cu prima ocazie te pot taxa.

Așa că dacă vrei liniște în viața ta, începe cu tine și termină cu tine. Nu e ușor deloc, încă nu-mi iese nici mie. Dar nu mă las. Asta e șansa mea. Doar punându-ne pe noi în centrul atenției vom putea să fim cu adevărat fericiți. Pentru că din acest moment fericirea nu va mai depinde de alții, ci doar de NOI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *