Gânduri de ianuarie 2024

Nu știu cum a fost anul ce tocmai s-a încheiat pentru voi, dar pentru mine, 2023 a fost un an de confirmare că sunt pe drumul cel bun al conștientizării și trăirii autentice. Am traversat nenumărate experiențe emoționale, unele minunate, iar altele care, dacă nu eram pe această cale a conștientizării, m-ar fi cufundat adânc, găsindu-mă poate doar într-un refugiu de pastile și țigări pentru a potoli furia interiorului.

Am adoptat obsesiv ideea că atunci când viața ne supune la provocări, este esențial să ne întrebăm ce semnificație are pentru noi, cum reacționăm și ce sentimente trezește în noi. Această abordare m-a eliberat de impulsivitate și m-a ajutat să privesc fiecare situație cu acceptare și înțelegere.

  • Cel mai provocator aspect al anului 2023 a fost conștientizarea că nu sunt salvatorul nimănui și că trebuie să privesc oamenii în întregimea lor, nu doar partea bună. Am trăit mult timp într-o bulă personală, unde nu conta cum se comportau cei apropiați mie cu alții, doar cum se comportau cu mine. Aceasta a fost o formă de naivitate care acum, înțeleg, ar fi trebuit să fie un semnal de avertizare în relațiile mele.

Experiențele cu oameni care au ceva de ascuns sau care nu sunt în armonie cu ei înșiși m-au condus la realizarea că, adesea, aceștia devin agitați și iritați când sunt puși în fața întrebărilor care i-ar determina să reflecteze asupra propriei lor ființe. A înțelege aceste aspecte ale vieții noastre este o călătorie profundă și adesea dificilă, dar este esențială pentru a aduce un sens autentic existenței noastre.

Am avut șansa de a participa la un workshop despre “Constelații familiale”, unde am înțeles că cel mai mare gest de iubire pe care mi l-a oferit mama a fost să-mi dea naștere. Această realizare m-a condus la un moment emoționant în care am putut să-i spun mamei “te iubesc”, iar răspunsul ei a fost un alt “te iubesc”. Aceasta a fost o confirmare profundă a conexiunii noastre, iar acum înțeleg că fiecare persoană are un limbaj al iubirii diferit, dar important este să găsim modalități de a ne înțelege reciproc

În drumul meu de conștientizare, am învățat că fiecare provocare este o oportunitate de creștere, iar adevărata conexiune cu ceilalți vine din acceptarea lor așa cum sunt. Am ajuns să înțeleg că a fi bine cu tine însuți implică să fii deschis și să accepți nu doar partea ta luminoasă, ci și umbrele pe care le porți. A fi sincer cu tine și cu ceilalți poate aduce o profunzime în relații și o pace interioară pe care nu o găsești în alt mod.

În final, am încercat să transmit că învățarea de a trăi conștient și de a accepta tot ceea ce aduce viața poate aduce o transformare profundă și poate aduce bucurie și armonie în fiecare zi. Fie ca toți să găsim această cale a conștientizării și să trăim autentic, iubindu-ne pe noi înșine și pe cei din jur.

Să fiți iubiți!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *