Instinctul.Ce facem cu el?

Poți să ai dialoguri interesante când oamenii  își permit să meargă în profunzimea sufletului, dincolo de orice barieră. Așa numitele conversații autentice (trebuie să recunoaștem cu toții că este din ce în ce mai uzitat acest cuvânt, AUTENTIC).

În dimineața acesta, povestind cu vară-mea, am ajuns amândoua la o concluzie foarte interesantă,  care într-un fel sau altul, se regăsește in  ceea ce scriu.

Este legată de, Urmează-ți instinctul! pentru că nu dă greș niciodată! Cred cu toată convingerea că această afirmație este adevărată.

Dar voi, n-ați avut momente când v-ați mustrat, așa mai ușor, sau mai tare? (”Ce bine era dacă îmi ascultam instinctul, nu ajungeam în situația asta!”).

Este important să-ți asculți instinctul. El este singurul care îți poate da reflexul înnăscut, necondiționat specific situației trăite. Nu contează și nu te avantajează instinctele altora. De ce?  Din simpla definiție a sa. Instinctul nu este altceva decât un complex ereditar de reflexe proprii fiecărei specii umane. Nu e ca și cum împrumuți rochia prietenei pentru a te duce la o sindrofie. Fiecare cu rochia sa.

Recunosc că mi s-a întâmplat, de mai multe ori, să nu-mi ascult instinctul, deși, ulterior am realizat că era în același registru cu părerile altora!

Când vine vorba de oameni, am nevoie de timp.

Când vine vorba de shopping, iau decizii rapide, emoționale. Lucrez la asta, dar până se transformă în conștientizare, mai durează. Sunt conștientă că nu poți schimba peste noapte obiceiuri înrădăcinate adânc în comportamentul tău. Adevărul este că nu vreau, încă.

Dar să revenim la dialogul de azi, sunt câteva concluzii la care am ajuns amândouă.

PRIMA este  „Ascultă-ți cât mai des instinctul! Cele mai minunate dintre instincte, ne apar astăzi ca simple reacțiuni “.

A DOUA este că ” pe termen scurt, creierul tău, prin toate mecanismele lui de apărare, te poate asigura că totul este în regulă ”și trebuie să ai în minte că „ instinctul este colacul tău de salvare„ atunci când ești pusă în situația de a lua decizii emoționale.

După cum știți deja, nu dau sfaturi! Trăiți și iubiți! Mulțumiți și fiți recunoscători! Instinctul, acel impuls natural lipsit de reflexiune, vă va aduce o schimbare în modul vostru de a fi, atâta vreme cât veți ține cont de el.

“Instinctul albinelor le împinge să execute acte foarte complicate care depind aproape de inteligență!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *