Alinierea planetelor

Ce faci când planetele nu sunt aliniate, iar tu te trezești că vrei să schimbi lumea că a dat peste tine spiritul dreptății. Te abții în așteptarea unor vremuri mai potrivnice sau dai drumul furiei interioare și-ți asumi ceea ce urmează?
Asta a fost întrebarea pe care și-au pus-o cei doi pești la ceas de seară, adică eu și una din prietenele mele.
Fiecare cu lecțiile ei, așa că eu acum, cum sunt în perioada în care exersez arta răbdării, parcă m-aș abține. Nu te poți lupta cu Universul, când nimic nu stă aliniat pe cer, așa cum trebuie.
De când cu astrologia asta, prima mea întrebare care îmi trece prin cap atunci când am de luat decizii importante e să știu dacă e buna sau nu alinierea. Cu Marte retrograd, Mercur retrograd și alte multe planete care ne guvernează existența, parcă nu-mi mai vine cu una cu două să mă arunc în larg.
E ca atunci când ieși pe mare. Soarele poate să fie înșelător, marea în larg poate să fie extrem de agitată și atunci e bine să te uiți pe aplicația de vânturi ca să vezi dacă poți naviga în siguranță. În excursiile cu velierul din Croația am învățat că dacă se anunță vântul Bora-Bora e bine să stai la adăpost și să nu ieși în larg oricât de multă experiență ai avea. Nu merită să-ți asumi riscul.
Așa e si cu planetele astea. Dacă nu sunt aliniate cum trebuie, mai bine stai o tură ca să nu riști să distrugi ceea ce cu greu ai construit.
Cum spuneam si cu alte ocazii, noi oamenii, cu mult prea multă ușurință ne etichetăm semenii, fără să ne mai pese prea mult că eticheta aia e pusă în grabă și s-ar putea să nu reflecte realitatea. Câți au curiozitatea sau timpul necesar să le mai verifice? Puțini, mult prea puțini. Sau mai trist, ne bazăm pe etichetele puse de alții.
O altă situație. Ce faci atunci când partenerul tău de dialog e plin de nervi și de frustrări, iar tu pici ca musca-n lapte, de fraier.
De câte ori nu v-ați trezit în bătaia prafului de pușcă în mod absolut accidental. Și-au început să se reverse asupra voastră un ton ridicat și niște cuvinte deloc potrivite care nu aveau nicio legătură cu voi, dar asta e v-ați nimerit să fiți acolo, iar cineva trebuia să și-o fure.
De multe ori m-am trezit pusă în situațiile descrise mai sus, iar tot ce-am putut uneori să fac, a fost să înghit în sec și să ascult.
Au fost și situații din care cu multă eleganță și tact, i-am făcut să înțeleagă că au ales greșit victima. Unii au curaj să recunoască că trebuia să-și verse și ei năduful pe cineva, alții n-au atâta curaj să-și ceară scuze că au greșit. Dar îi trădează limbajul trupului, iar pe mine asta mă face să zâmbesc.
Unii oameni reușesc să controleze foarte bine situațiile conflictuale de la muncă. Atâta timp cât sunt la muncă. Pentru că-n momentul în care ajung acasă, pierd frâiele controlului și răbufnesc. Fie la partenera de viață, fie la copil, fie la ambii. Ce faci, atunci?
Din experiența mea strict personală am ajuns la concluzia că niciodată nu e bine să pui paie pe foc când focul încă arde. Mai stai o tură. Când oamenii sunt nervoși niciun argument nu vă va fi de ajutor. Ba mai mult, s-ar putea întoarce împotriva voastră, așa cum mi s-a întâmplat mie, de cele mai multe ori.
În vremuri de pace, situațiile conflictuale din criză trebuie însă rezolvate. Nu lăsați frământările să pună stăpânire pe liniștea voastră. Nu de alta, dar nopțile sunt făcute ca să dormim, nu ca să rezolvăm crize existențiale.
Da, somnul este cel mai bun medicament. Multe se rezolvă cu somn, chiar și problemele de greutate. Am aflat și eu de ceva timp încoace, că dacă vrei să slăbești trebuie să dormi, cât mai devreme, ideal pe la 21.30.
În concluzie, dată fiind alinirea planetelor, peștii ar trebui să stea mai liniștiți și să amâne pentru început de martie reglarea de conturi. Nu e momentul acum să-i aducem pe cei din jurul nostru pe calea adevărului și-a justiției. Lăsam asta pe altădată.
Acum tratăm totul cu blândețe și iubire. Mai mult,când răspunzi războiului cu război, nu câștigi niciodată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *